v marci 2016 - Trenčianský letecký zväz

hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

v marci 2016

ARCHÍV > SLZ Trenčín 2016

Hlavným programom v mesiaci marec /16.3/  na našej pravidelnej schôdzi bola prednáška spojená s besedou s pilotom  Boeingu-737  leteckej spoločnosti Ryanir, ktorú vykonal p.Martin  Kuvíček.


Menovaný je odchovancom Trenčianskeho aeroklubu. Tu začínal ako pilot bezmotorových lietadiel, postupne sa preškolil na motorové až na úroveň pilota inštruktora. Jeho zamestnávateľom
sa stala jedna z najvä
čších leteckých spoločností v Europe Ryanir kde sa preškolil na Boeing – 737.



Popísal nám problematiku preškolenia na uvedený typ, jeho technické a letové parametry.
Veľmi zaujímavá bola samotná príprava na let ,kalkulácia s množstvom paliva vzhľadom k dlžke letu, zoznámenie s počasím po trati, reakcia posádky na poveternostné zmeny, zdvojená kontrola zapnutia a nastavenia prístrojov v kabine, nastavenie palubných počítačov, využívanie autopilota atd.  Zaujímaví bol manéver klesania, priblíženia sa k letisku pristatia i popis samotného pristávacieho manévru, podľa presne vymedzených parametrov výšky mrakov i dohľadnosti. To všetko uvádzal v zmysle zabezpečenia bezpečnosti letu.
Na záver prednášky nám fundovane zodpovedal na dotazy s tejto tématiky.


Predseda pobočky p.Kamenický

poďakoval p.Kuvíčkovi, že si našiel čas a priblížil nám, vätšinou seniorom problematiku lietania na modernej leteckej technike a pri veľmi zhustenej leteckej premávke vo svete. Ako mladému pilotovi  /24 r./ mu  poprial veľa úspechov v jeho leteckej kariere.

Naše stretnutie navštívil aj predseda SZPB č.1 v Trenčíne  (Slovenský zväz protifašistických bojovníkov) p. Ing Ondráš Miroslav aby odovzdal nášmu členovi p. Romanovi Hermanovi odovzdal Ďakovný list za dlhoročnú prácu






v Základnej organizácii SZPB
najmä za spoluprácu pri zverejnení histórie slovenského výsadkára - parašutistu Jozefa Jablonku z obce Drietoma v ll. svetovej vojne na strane Červenej armády.




 

jeden z najmladších :

v tomto mesiaci sa náš člen Janko Vanek dožíva krásneho jubilea 50-tky.


FOTOGALÉRIA
 
Hľadať
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky